KIADÁSCél: az életszínvonal gyors javítása új elosztással.

 

A közvetlen beleszólás lehetősége. Költségvetés  közös elvek, szempontok, célok és érdekek alapján.    


A hagyományos felállás az, amikor a politika készíti a költségvetést, ami majd meghatározza a választók életét. A választási kampány során politikai szereplők ismertetik, hogy milyen elveket, szempontokat, célokat tartanak fontosnak és kívánnak érvényesíteni a költségvetésben, ha a választók akarata hatalomra juttatja őket.

Merőben új helyzetet jelent, amikor a választók készítenek költségvetést azzal a nem titkolt céllal, hogy szavazatukkal azokat a pártokat és politikusokat támogatják, akik ezt a költségvetést képviselik.

A budzse.hu portál szerkesztősége  a választók beküldött javaslataiból, írásos anyagaiból, közgazdászok és nem közgazdászok beküldött elképzeléseiből, koncepcióiból állítja össze a választók költségvetését. Tekinthető ez a választók kezdeményezésére, a választók akaratából létrejött nemzeti konzultációnak, olyan nemzeti konzultációnak, amely kérdés nélkül megadja a választ.

KIADÁS

Az új elosztás logikája. Mire költenénk többet és mire kevesebbet? 

 

Nyugdíjkorrekció.  A nyugdíjak értékvesztés miatti kiegészítése havi 10 ezer forint szociális pótlékkal, aminek fedezete megtalálható a költségvetésben.

A Marshall-segély összegéhez hasonló nagyságú uniós támogatás felhasználása. Az osztrákok  virágzó gazdaságot és jólétet teremtettek a Marshall-segélyből.  Mi nem. Miért?


Tartalom feltöltése folyamatban...