BEVÉTELMiből legyen bevétel és azt mire költse az állam?

 

A közvetlen beleszólás lehetősége. Költségvetés  közös elvek, szempontok, célok és érdekek alapján.    


A hagyományos felállás az, amikor a politika készíti a költségvetést, ami majd meghatározza a választók életét. A választási kampány során politikai szereplők ismertetik, hogy milyen elveket, szempontokat, célokat tartanak fontosnak és kívánnak érvényesíteni a költségvetésben, ha a választók akarata hatalomra juttatja őket.

Merőben új helyzetet jelent, amikor a választók készítenek költségvetést azzal a nem titkolt céllal, hogy szavazatukkal azokat a pártokat és politikusokat támogatják, akik ezt a költségvetést képviselik.

A budzse.hu portál szerkesztősége  a választók beküldött javaslataiból, írásos anyagaiból, közgazdászok és nem közgazdászok beküldött elképzeléseiből, koncepcióiból állítja össze a választók költségvetését. Tekinthető ez a választók kezdeményezésére, a választók akaratából létrejött nemzeti konzultációnak, olyan nemzeti konzultációnak, amely kérdés nélkül megadja a választ.

BEVÉTEL

Mitől borulhat a költségvetés?

Mekkora  a kieső bevétel  a külföldön dolgozó magyarok miatt, akik nem itt fogyasztanak, nem itt fizetnek adót és járulékot? A külföldön dolgozók miatt kieső bevételt pótolni kell új adókkal és a meglévők emelésével. Az fizet aki itthon maradt.  Hol a teherbírás határa?

Tartalom feltöltése folyamatban...